Життя - це книга, і той, хто не вчиться, бачить лише одну сторінку
Головна » 2017 » Февраль » 24 » Майстер-клас з приготування 3D желе
13:58
Майстер-клас з приготування 3D желе

24 лютого 2017 року, викладач спецдисциплін з професії кухар, Піхоцька С.В. продемонструвала майстер клас по приготуванню 3D Желе. У майстер-класі, що відбувся в лабораторії кухарів, взяли участь учні та викладачі ліцею. Викладач поділиласяся багатьма секретами та  специфікою приготування желе у стилі 3D. Важливо те, що наші викладачі і учні виявили не тільки високу зацікавленість, але й спробували самостійно приготувати десерт. Подібні майстер-класи важливі для учнів не тільки для ознайомлення з технологією приготування 3D желе, але й, насамперед, для загального сприйняття та оцінки досвіду у їх майбутній професійній сфері.

 

 

 

 

 

 

 

Желе (лат. «gelatus» в перекладі означає «застиглий») — харчовий колоїдний розчин (зазвичай на основі фруктів), в який додають желатин, пектин або агар.

Желе використовують як окрему десертну страву, в складі інших страв або для оздоблення та прикрашання поверхні кондитерських виробів. Його використовують у застиглому та незастиглому вигляді. В незастиглому вигляді желе - це сироп, яким покривають поверхню тортів та тістечок. Процес драглеутворення відбувається безпосередньо на поверхні виробів. Після застигання вироби з мають глянцеву поверхню.

Желе бувають солодкі і солоні. Їх готують з соків, фруктово-ягідних відварів, сиропу, варення, екстракцій, есенцій, молока, сметани. Желе можуть бути багатошарові чи мозаїчні.

Історія желе

Желе здавна користувалося популярністю у ласунів Європи. Його любили подавати монаршим особам як особливі і незвичайні ласощі. Перед желейними десертами не міг встояти навіть імператор Франції Наполеон Бонапарт, хоча технологія приготування желе і сам зовнішній вигляд страви трохи відрізнялися від сучасних аналогів — воно було непрозоре і тільки молочного кольору, а готували його на основі з повітряних бульбашок осетрів.

Сучасний порошкоподібний желатин розробив американський інженер Пітер Купер, засновник Союзу Купера «За прогрес науки і мистецтва». У 1845 році він запатентував технологію перетворення тварин шкур, кісток і сполучних тканин в очищене, позбавлене запаху, чисте і желеподібна речовина.

Але справжній успіх до желе прийшов тільки у 1950 роках. Безприкладна легкість приготування і універсальність застосування желе забезпечили вдячність у домогосподарок Америки. У книзі рецептів, яку всюди розсилав Вудворд, було зібрано більше 2200 видів використання продукту.

Корисні властивості желе

Желатин містить багато незамінних амінокислот, мікро- і макроелементів. Вживання желе, приготованого на основі желатину, сприятливо позначається на хрящовій системі, сприяючи її відновленню і, таким чином, рятуючи людину від артритів та інших суглобових захворювань. Желатин рекомендований до вживання при переломах і тріщинах кісток і суглобів, у тому випадку, коли необхідно вжити ефективних заходів для зрощування сполучної тканини.

Крім кісток, желатин, основою якого є колаген, корисний для здоров’я волосся і нігтів. Він також покращує обмін речовин, зміцнює серцевий м’яз, підвищує розумову працездатність і є одним з головних джерел ЦНС, головного мозку і м’язів. Однак часте вживання желе на основі желатину не рекомендується тим, хто скаржиться на серцево-судинні захворювання і схильні до порушень водно-сольового обміну.

 

 

Переглядів: 154 | Додав: Aйше | Рейтинг: 4.3/7
Всього коментарів: 0
avatar